Pastele Konjac bune sau nu pentru diabetici?
Subiectul de astazi este legat de pastele konjac.
CLINICA VIRTUALA
DETALII AICI
SOLICITARI LA: clinica@diabet-si-nutritie.ro
CE ESTE KONJAC?
Konjac este o planta ce creste sub pamant in Asia. Konjac este utilizat in loc de gelatina sau pentru a ingrosa si a da textura alimentelor. De asemenea konjac este utilizat si in medicina tranditionala chineza. In Europa si America konjac este mai cunoscut ca supliment alimentar utilizat in scaderea in greutate si in controlul colesterolului.
CE BENEFICII PENTRU SANATATE AU PASTELE KONJAC?
Continutul crescut de fibre din konjac aduce multe beneficii pentru sanatate.
Fibrele solubile ajuta la scaderea colesterolului si a glicemiei. O dieta bogata in fibre poate sa regleze miscarile intestinale si sa previna aparitia hemoroizilor. Fibrele sunt extrem de satioase.
Consumand fibre in mod regulat va veti simti plini pentru o perioada indelungata, ceea ce inseamna ca este mai putin probabil sa va supraalimentati si sa recurgeti la gustari.
In plus fibrele au rolul de a aplatiza cresterile glicemice de dupa masa, in concluzie pastele konjac sunt potrivite pentru diabetici in comparatie cu pastele clasice din grau.
PLAN NUTRITIONAL PERSONALIZAT
DETALII AICI
SOLICITARI LA: clinica@diabet-si-nutritie.ro
Konjac este bine tolerat in general, insa ca toate alimentele bogate in fibre, poate da probleme digestive precum:
- balonarea;
- diareea;
- durerea abdominala;
- gazele;
- greata.
Va invitam sa lecturati si articolul nostru: Sosetele potrivite pentru diabetici.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Diabetolog.
Pentru Dr. Petrache accesati:
Colegii de la Retete pentru diabetici va propun pentru astazi reteta de: Porridge cu dovleac pentru diabetici.
Pentru cele mai complete informatii despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube Dr. Petrache: