Lentile de contact inovatoare

Noile lentile de contact wireless pot fi raspunsul pentru detectarea diabetului, dar si pentru tratamentul retinopatiei diabetice prin simpla purtare conform cercetatorilor din Coreea de Sud.

Tehnologia, realizata de o echipa din Coreea de Sud, poate controla administrarea medicamentului utilizat in tratamentul retinopatiei diabetice cu ajutorul semnalelor electrice si poate eventual sa inlocuiasca odata pentru totdeauna intepaturile in deget.

Dispozitivul se bazeaza pe o tehnologie cu chip care monitorizeaza nivelul glicemiei cu ajutorul vaselor de sange ce iriga pleoapele. Deasemenea lentilele de contact sunt capabile sa emita o avertizare in cazul in care apare o stare de urgenta.

Un studiu recent a aratat ca lentilele de contact pot detecta nivelul de glucoza din lacrimile iepurilor cu diabet.

In ultimii ani au existat multe incercari pentru a crea lentile de contact ce pot face mai usoara viata pentru persoanele cu diabet.

In 2014, Google a anuntat ca are in proiect lentile de contact ce pot masura glicemia din lacrimi. Cu toate acestea, testele au aratat ca masuratorile au fost inconsistente.

In ciuda descoperirilor recente, cercetatorul sef Professor Sei Kwang Han de la Pohang University of Science and Technology (POSTECH), considera ca sunt necesare mai multe cercetari inainte ca tehnologia sa fie prezentata publicului general.

El a spus:

Ne asteptam ca acest studiu sa contribuie intr-un mod considerabil la tehnologia deja existenta. Noile lentile de contact wireless sunt primele din lume care au capacitatea de a administra un medicament pentru tratamentul retinopatiei. Deasemenea ele pot ajuta si la diagnosticul diabetului.

Datele complete ale studiului au fost publicate in jurnalul Science Advances.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *