Ketodieta – Aperitiv cu pere

Aperitiv cu pere

Aperitivul cu pere face parte din ketodieta recomandata persoanelor ce sufera de boala cronica de rinichi. Ketodieta este sever hipoproteica si destul de greu de acceptat de pacienti, insa cu o tehnica nutritionala corecta se poate trai si cu aceasta dieta. Va prezentam mai jos aperitivul cu pere.

Ingrediente:

  • o laptuca (salata verde) medie, rupta in bucati de marime potrivita;
  • 1/2 telina taiata marunt;
  • 1 ardei gras taiat fideluta;
  • 60 g de alune de padure maruntite;
  • 200 ml suc de grapefruit alb;
  • 10 pere mari decojite si taiate felii;
  • 200 ml crema de iaurt;
  • 2 linguri de suc de lamaie;
  • 1 catel de usturoi zdrobit;
  • sare si piper dupa gust.

Aperitiv cu pere

Mod de preparare:

Se amesteca laptuca cu telina, ardeiul, alunele, sucul de grapefruit si perele. Separat se prepara un sos (dressing) din iaurt, suc de lamaie, usturoi, sare si piper, care se adauga peste amestec. Se garniseste cu patrunjel.

Continut caloric pentru o portie (150 g):

  • 270 calorii din care 12,5 g grasime;
  • 10 mg colesterol;
  • 7,5 g proteine;
  • 38 g glucide;
  • 7 g fibre;
  • 150 mg sodiu.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *