Ketodieta – Aperitiv cu creveti la gratar
Ketodieta reprezinta un regim sever hipoproteic potrivit persoanelor suferinde de boala cronica renala. Va prezentam in cele ce urmeaza ingredientele, modul de preparare si continutul caloric pentru aperitivul cu creveti la gratar.
Ingrediente:
- 2 linguri de suc de lamaie;
- o lingurita de suc de lime (lamaie verde);
- 1 catel de usturoi, zdrobit;
- 2 lingurite de patrunjel, tocat marunt;
- o lingura de ghimbir;
- 1/4 lingurita de busuioc;
- 20 creveti mari, curatati si spalati;
- 2 linguri de unt topit;
- o lingura de patrunjel tocat.
Mod de preparare:
Se combina primele sase ingrediente, se adauga o lingura de apa in amestec si se adauga peste creveti, dupa care se lasa la frigider pentru marinare timp de o ora. Se pregateste gratarul, se aranjeaza pe acesta crevetii si se frig cate doua minute pe fiecare parte, ungandu-i cu untul topit. Se servesc calzi.
Continut caloric:
- 125 calorii;
- 8,5 g grasimi;
- 90 mg colesterol;
- 9,5 g proteine;
- 2,6 g glucide;
- 0,3 g fibre;
- 70 mg sodiu.
Pofta buna!