Coronavirus ataca mai ales diabeticii?

Hipertensiunea arteriala, obezitatea si diabetul zaharat tip 2 sunt factori de risc pentru coronavirus.

Ce inseamna asta? Asta inseamna ca pacientii cu diabet zaharat tip 2, obezitate sau tensiune arteriala sunt mai predispusi la infectii severe cu coronavirus sau COVID-19. Asta spun cele mai noi cercetari.

CAT DE AFECTATI SUNT DIABETICII DE CORONAVIRUS?

Un studiu din New York a aratat ca 88% din persoanele care au fost admise in spital cu coronavirus si au fost intubate, au decedat.

Analize mai atente ale deceselor pentru pacientii ventilati mecanic au aratat ca 76,4% au avut varstele intre 18 si 65 de ani. Mortalitatea in acest caz a crescut la 97,2% la cei de peste 65 de ani.

La aceiasi grupa de varsta, pacientii care nu au fost intubati au avut o mortalitate de numai 19,8% si respectiv 26,6% daca aveau peste 65 de ani.

Cercetarile au aratat ca printre pacientii spitalizati pentru coronavirus:

  • 57% aveau hipertensiune arteriala;
  • 41% erau obezi;
  • 34% aveau diabet zaharat tip 2.

Persoanele cu diabet aveau un risc mai mare de a fi ventilati in sectiile de terapie intensiva, dar si sa dezvolte insuficienta renala acuta.

Studiul, realizat de o echipa de la Feinstein Institutes for Medical Research, a analizat datele a 5700 de oameni internati in 12 spitale din New York. Pentru moment acesta este cel mai mare studiu legat de COVID-19 din Statele Unite.

Cercetatorul principal Prof. Karina Davidson, vice-presedinte senior la Feinstein Institutes a spus:

New York a devenit epicentrul epidemiei. Clinicienii, oamenii de stiinta, statisticienii si profesionistii de laborator lucreaza fara odihna pentru a oferi cea mai buna ingrijire si cel mai bun confort pentru miile de pacienti infectati cu COVID-19 din spitalul nostru Northwell.

Vom impartasi toate datele clinice si stiintifice de indata ce acestea vor arata o evolutie in tratamentul acestor pacienti.

Dr. Kevin Tracey, presedinte si CEO al Feinstein Institutes a spus:

Aceste studii observationale si alte rezultate ale altor studii randomizate de la Feinstein Institutes vor imbunatati ingrijirea tuturor celor ce trateaza pacienti infectati cu noul coronavirus.

Rezultatele au fost publicate in Journal of the American Medical Association.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *