Aveti lipsa de magneziu?

Lipsa de magneziu

Lipsa de magneziu poate reprezenta ultima dumneavoastra problema, pana cand un medic va leaga simptomele de aceasta deficienta.

Denumita deasemenea „deficienta invizibila” nivelul scazut de magneziu este adesea greu de diagnosticat, deoarece simptomele sunt adesea vagi.

De foarte multe ori lipsa de magneziu trece nediagnosticata, insa de indata ce medicul dumneavoastra intuieste aceasta problema, dieta potrivita poate duce la ameliorarea si chiar disparitia simptomelor care v-au necajit atat de mult.

SEMNE SI SIMPTOME

Cele mai comune semne legate de lipsa de magneziu pot include: agitatie si anxietate, sindromul picioarelor nelinistite, tulburari ale somnului, iritabilitate, greata si varsaturi, ritm cardiac anormal, hipotensiune arteriala, confuzie, spasme musculare si slabiciune, hiperventilatie, insomnie, cresterea intarziata a unghiilor si chiar si convulsii – conform Universitatii centrului medical Maryland.

Lipsa de magneziuLipsa testelor prin care se poate contoriza cantitatea de magneziu aduce extrem de multa confuzie. Magneziul este gasit atat in celule, cat si in oase, asadar analizele sanguine reprezinta o masura ineficienta pentru a masura deficienta. Numai un medic cu multa intuitie si putin ajutor din partea dumneavoastra poate gasi solutia.

Exista oameni predispusi la lipsa de magneziu, iar acestia ar trebui sa le atraga atentia medicilor: pacientii ce sufera de guta, o afectiune ce poate afecta absorbtia nutrientilor din cauza inflamatiei si problemelor intestinale; pacienti ce sufera de diabet si hipertensiune arteriala, ai caror rinichi pot fi obositi din cauza efortului de a filtra cantitatea exagerata de zahar; pacientii in varsta; pacientii alcoolici.

PIERDEREA DE MAGNEZIU

Atat hiperglicemia, cat si anumite alimente incurajeaza excretia magneziului prin urina. Patru alimente majore sunt:

  • zaharul rafinat;
  • bauturile carbogazoase;
  • alcoolul;
  • bauturile cu cofeina.

Pentru a ne pastra organismul sanatos, este mai bine sa evitam aceste tipuri de mancaruri si bauturi.

RELATIA DINTRE MAGNEZIU SI VITAMINA D

Pe langa dieta, vitamina D ajuta deasemenea la absorbtia magneziului si multi oameni ce sufera de diabet prezinta si o lipsa cronica de vitamina D. „Majoritatea oamenilor considera ca cel mai important factor pentru sanatatea oaselor este calciul. Cativa realizeaza acum ca vitamina D este deasemenea o componenta necesara. Cu toate acestea, nu se stie ca magneziul este necesar pentru a converti vitamina D la forma activa, in asa fel incat sa contribuie la absorbtia calciului.” spune Dr. Carolyn Dean.

Exista foarte multe componente ce contribuie la sanatatea oaselor. Putem consuma suplimente cu vitamina D pana cand ni se acreste, caci fara magneziu, absorbtia calciului se inrautateste in loc sa se imbunatateasca.

IMBUNATATIREA MAGNEZIULUI

Magneziul poate fi gasit in alimente ce trebuie sa constituie o baza a dietei noastre. Aceste alimente includ legume cu frunza verde, fasole, o varietate de nuci, seminte, cereale si cateva surprize: ciocolata si algele de mare.

Magneziul poate afecta deasemenea absorbtia multor diferite medicamente, cum sunt cele utilizate pentru controlul diabetului, hipertensiunii, infectiilor, hormonilor si osteoporozei.

Asigurati-va ca discutati cu medicul dumneavoastra curant inainte de a creste sau a inlocui magneziu din dieta dumneavoastra sau din suplimente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *