Diverse

Diverse boliIn aceasta pagina va prezentam diverse afectiuni ce se pot asocia sau nu cu diabetul zaharat, veti gasi aici raspunsul la intrebarile dumneavoastra. In cazul in care considerati ca simptomele unei anumite boli se incadreaza in simptomele pe care le resimtiti dumneavoastra, va recomandam sa va adresati medicul curant. Diabetul zaharat se asociata cu numeroase boli, denumite in termeni medicali comorbiditati, aceasta pagina, insa va prezinta boli diverse, care nu sunt asociate in mod obligatoriu cu diabetul zaharat. Ne puteti gasi si pe Facebook.

Sindromul Down sau Trisomia 21

Trisomia 21 sau Sindromul Down este o boala genetica ce apare datorita fenomenului de nondisjunctie. Ce inseamna nondisjunctia? Citeste mai departe.

Icterul nou – nascutilor

Icterul nou – nascutilor inseamna colorarea in galben a pielii si a partilor albe ale globului ocular. In general icterul se observa mai intai la nivelul partilor albe ale ochilor, urmand ca pe parcurs culoarea galben sa apara si la nivelul pielii. Citeste mai departe.

Infertilitatea

Infertilitatea reprezinta pe scurt incapacitatea de reproducere pe cale naturala si constituie problema lumii moderne. Ea apare deopotriva la sexul feminin cat si la cel masculin. Citeste mai departe.

Probioticele

Rolul benefic al probioticelor a fost pentru prima data demonstrat in Rusia la inceputul secolului 20 de Elie Metchnikoff, cand s-a observat actiunea lor benefica in cadrul populatie bulgare care consuma cu preponderenta lapte fermentat natural. Citeste mai departe.

Hepatita

Hepatita este reprezentata de inflamatia ficatului care poate fi cronica sau acuta. Ficatul este unicul organ din organismul uman ce are capacitatea de a se reface. Citeste mai departe.

Boala Crohn

Boala Crohn consta in inflamatia intestinului, ea poate afecta orice segment, insa cel mai adesea se observa la nivelul terminal al intestinului subtire (ileon) sau la nivelul terminal al intestinului gros (colon). Citeste mai departe.

Ciroza hepatica

Ciroza hepatica este o afectiune deosebit de grava la nivelul ficatului. Ficatul este singurul organ al corpului uman ce se poate regenera  atunci cand distructia sa nu este extrem de avansata sau cand se inlatura cauza ce i-a provocat distructia. Citeste mai departe.

Anemia feripriva

Anemia feripriva este o afectiune a sangelui ce apare in cazul scaderii nivelului fierului sanguin sub valorile normale. Aceste scaderi pot aparea in cazul unei alimentatii slabe in fier sau in cazul unei absorbtii deficitare de fier la nivelul intestinului. Citeste mai departe.

Dermatita atopica

Dermatita atopica la bebelusi debuteza in jurul varstei de 6 luni si poate sa se agraveze suficient de mult incat sa ii provoace disconfort celui mic. Citeste mai departe.

Nasterea prin cezariana

Nasterea prin cezariana reprezinta aducerea pe lume a unui nou – nascut printr-o interventie chirurgicala ce presupune incizia la nivelul abdomenului si a uterului mamei. Citeste mai departe.

Nasterea naturala

Nasterea naturala reprezinta succesul celor 9 luni de asteptare a celei mai de pret fiinte de pe pamant si anume copilul. Citeste mai departe.

Dezvoltarea bebelusilor

Dezvoltarea bebelusilor pana la varsta de 1 an reprezinta una din cele mai complexe perioade din viata unui om. Citeste mai departe.

Boala zgarieturii de pisica

Boala zgarieturii de pisica apare cel mai adesea la copii pentru ca acestia sunt cei care se joaca cel mai mult cu animalele de acasa, dar si cu animalele de pe strada. Citeste mai departe.

Boala diareica acuta la bebelusi

Boala diareica acuta la bebelusi este o afectiune extrem de grava ce produce extrem de multe decese anual, tocmai din cauza lipsei informarii tinerilor parinti asupra gravitatii bolii. Citeste mai departe.

Cancerul gastric

Majoritatea tarilor dezvoltate au reusit sa reduca incidenta cancerului gastric, cu toate acestea cancerul gastric isi mentine un numar ridicat de victime in tara noastra. Citeste mai departe.

Sarcina extrauterina

Sarcina extrauterina sau sarcina ectopica este o sarcina anormala care in loc sa apara la nivelul uterului se dezvolta in regiunea trompelor uterine sau in regiunea ovarelor. Citeste mai departe.

Simptomele de sarcina

Simptomele de sarcina sunt comune si anumitor afectiuni destul de grave pe care le poate dezvolta corpul feminin, daca aveti toate simptomele de mai jos (minus una – doua) este posibil sa fiti insarcinata, insa daca aveti doar cateva dintre ele se poate sa suferiti de anumite afectiuni. Citeste mai departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *